Foute fantasieën: kleine filosofie van de ontvankelijkheid

In 2007 verschijnt bij Lemniscaat mijn boek Foute fantasieën of kleine filosofie van de ontvankelijkheid. In dit lange persoonlijke essay onderzoek ik waarom ik geraakt word door clichématige romantische fantasieën over de onweerstaanbare man. Ik concludeer dat hij het sublieme verbeeldt. In het essay verbind ik kennis uit de filosofie, sociale wetenschappen en genderstudies met films, boeken en natuurlijk met de Bouquetreeks. Serieuze cultuurfilosofie, die ik licht en persoonlijk breng.

Het boek schrijft zich snel: in een paar maanden staat het op papier. Voor mij is het de oogst van mijn studie filosofie in combinatie met de vele werkgroepen letteren en vrouwenstudies die ik aan het einde van mijn studie heb gevolgd. Het boek trekt veel aandacht in de media – ik verschijn op radio en televisie en geef tal van lezingen.

Foute fantasieën, hoofdstuk 2
Stellingen bij Foute Fantasieën